Even voorstellen

Photo

Mijn naam is Baukje Yt van der Hoek-Osinga. Ik werk als logopediste en ben in januari 2003 Logopediepraktijk Skarsterlân gestart. Als logopediste werk ik veel met kinderen en volwassenen. Sinds 2010 ben ik ook opgeleid tot Sensorische Informatieverwerkingstherapeut.

In mijn werk als logopediste begeleid ik kinderen en volwassenen die problemen hebben bij het communiceren. Wanneer communiceren niet vanzelf gaat, kunnen vooral kinderen, maar ook sommige volwassenen, met spraak- en taalontwikkelingsstoornissen en met leerproblemen zoals lees- en schrijfproblemen vaak ook sociaal-emotionele problemen ontwikkelen.

Voorbeelden daarvan zijn; 

  • weinig zelfvertrouwen,
  • een laag zelfbeeld, 
  • faalangst,
  • boosheid,
  • agressie of verdriet etc.

En door de kennis die ik opgedaan heb als Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut heb ik geleerd dat het verwerken van prikkels ontzettend veel invloed kan hebben op de ontwikkeling van kinderen/volwassenen. Daardoor werk ik niet alleen aan het logopedisch probleem, maar ook aan de sociaal- emotionele kant.  Coaching is dan een middel om in te zetten.

Om goed te kunnen coachen had ik behoefte aan meer kennis en vaardigheden, zodat ik nog gerichter met het kind of de volwassene kan werken. Dat is dan ook de reden geweest om in 2014 de opleiding tot Kindercoach te volgen.

Als logopediste & SI-therapeute kan ik nu net even wat extra bieden dan logopedie alleen en daarnaast kan ik begeleiding bieden bij problemen die niet logopedisch van aard zijn, zoals boosheid of faalangst, maar ook bij problemen op het gebied van de Sensorische Informatieverwerking.

Zo is het idee ontstaan om naast Logopedie ook Coaching aan te bieden! Voor ondersteuning kunnen jullie sinds 1 juni 2014 ook terecht bij Coachingpraktijk Skarsterlân.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u bellen of mailen met Coachingpraktijk Skarsterlân