Coaching

Vanaf de geboorte moeten kind én ouders ontzettend veel leren. Wanneer er tijdens het proces van opgroeien er soms haperingen ontstaan kan het heel helpend zijn als iemand even over je schouder meekijkt. Een (kinder)coach kan dan zinvol zijn.

De (kinder)coaching is een kortdurende, creatieve en oplossingsgerichte manier van coachen. De coach werkt vanuit de kracht en de oplossingen die je zelf al in je hebt als ouder of als kind. Op deze manier krijg je meer zelfvertrouwen en sta je weer stevig in je schoenen!

Kindercoaching

Photo

Als ouder geniet je ervan als je kind met plezier en zelfvertrouwen door het leven gaat. Wat is er mooier je kind vrolijk en zorgeloos te zien. Als ouder probeer je dan ook ruimte te creëren zodat je kind zich veilig voelt maar ook dat hij/zij zich kan ontwikkelen.

Tijdens het proces van groter groeien kan van alles gebeuren waardoor je kind zich even niet goed kan ontwikkelen. Groter worden gaat nu eenmaal met vallen én opstaan. De kindercoach is er als ouders en kind het even niet meer weten. De kindercoach werkt altijd vanuit de mogelijkheden van het kind en kijkt niet naar de problemen die het kind, of de omgeving van het kind, ervaart.

De kindercoach is er voor kinderen die hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld;

  • Faalangst/andere sociale angsten
  • Onzekerheid/zelfvertrouwen/vertrouwen in anderen
  • Concentratieproblemen
  • (Over)Gevoeligheid of hoogsensitief
  • Pesten (gepest worden/pester zijn)
  • Gedragsproblemen (boosheid/agressie/liegen/opstandigheid)
  • Omgaan met emoties
  • Slaapproblemen
  • Leren opkomen voor jezelf
  • Verdriet/rouw/scheiding

Tijdens de coachingsessies gaan we kijken welke kwaliteiten je kind in zich heeft en hoe we deze in kunnen zetten in moeilijke situaties. Ook kijken we welke vaardigheden nog geleerd kunnen worden, om meer grip te krijgen op moeilijke situaties. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende methoden (spelvormen, gesprekstechnieken, weerbaarheidstechnieken, creatieve werkvormen).

Om optimaal resultaat te behalen is het van belang dat u als ouder aanwezig bent tijdens de coaching. Vaak zijn 2 - 5 sessies voldoende om samen een oplossing te vinden.

Oudercoaching

Wanneer er kinderen worden geboren in een gezin worden er ook een vader en moeder geboren. Dan komt het opvoeden om de hoek kijken. En opvoeden is niet altijd zo eenvoudig. Dus ook ouders moeten dit leren. Iedere leeftijd vraagt weer andere capaciteiten van een ouder om je kind zo optimaal te kunnen ondersteunen. Soms komen de capaciteiten als ouder gewoon niet op de gewenste manier naar voren.

Voor veel ouders is het dan een opluchting om gehoor en begrip te krijgen voor hun eigen situatie. De kindercoach kan u helpen om de te ontdekken wat er juist wél goed gaat en waar u uzelf of uw kind nog vaardigheden kan leren om sterker te worden. De kindercoach staat aan de zijlijn om u als ouder een duwtje in de goede richting te geven. Dus samen met u en uw kind zoeken we naar een werkende oplossing die past bij uw gezin.